O mamă și fiica sa au fost ucise de către trei bărbați după ce au fost acuzate de vrăjitorie în nord-estul Indiei, a spus sâmbătă poliția, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

O femeie de 50 de ani și fiica ei au fost bătute de către vecinii lor înainte ca acestea să fie înjunghiate fatal miercuri seară în districtul indian West Singhbhum din Jharkhand.

Potrivit poliției, familia celor două victime era în conflict cu privire la repartizarea pământului cu unul dintre presupușii atacatori.

”Unul dintre acuzați le-a spus cetățenilor că femeile erau vrăjitoare și că erau responsabile pentru morțile și bolile din sat. Ei au atacat femeile noaptea și le-au omorât în mod brutal”, a declarat pentru AFP șeful poliției districtului.

Soțul femeii asasinate a depus plângere împotriva suspecților, care încă nu au fost prinși.

Peste 2.000 de persoane, multe dintre ele femei, au fost ucise în India între anii 2000 și 2012 ca rezultat al acuzațiilor de vrăjitorie. În unele state, inclusiv în Jharkhand, a fost adoptată o lege specială pentru a ține în frâu aceste crime. Experții consideră că credințele în vrăjitorie și științe oculte s-au răspândit în comunitățile rurale și sărace din India.