La dineul organizat în onoarea liderilor mondiali care participă la summitul G20 din Osaka (Japonia), preşedintele rus Vladimir Putin a venit cu o cană termică din ceramică și a băut din ea la masă, în timp ce omologi ai săi s-au delectat cu alte băuturi asigurate de gazde, informează agenţiile de presă RIA Novosti, TASS şi publicaţia rusă Vzgliad, citate de Agerpres.

Putin si cana lui preferataFoto: Captura YouTube

Cana ceramică cu capac din mâna lui Putin a suscitat semne de întrebare, mai ales că nu departe de liderul rus stătea preşedintele american Donald Trump, fotografiat în timp ce bea dintr-un pahar. TASS scrie că Trump a băut vin roşu, în timp ce RIA Novosti susţine că liderul de la Casa Albă avea Coca-Cola în pahar.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că şeful statului rus 'bea în mod constant ceai' din această cană albă, potrivit RIA Novosti. El a adăugat că nu este prima reuniune internaţională când preşedintele Putin îşi aduce cu el cana termos.

Deşi se ştie că este adeptul unui mod sănătos de viaţă, preşedintele rus consumă ocazional şi bere şi vin. Iar, aşa cum a recunoscut într-un interviu, a băut şi vodcă cu preşedintele chinez Xi Jinping. Agenţia TASS a precizat atunci că acest eveniment s-a produs cu ocazia aniversării sale de 61 de ani, care a coincis cu prezenţa preşedintelui rus la summitul APEC din Bali, la 7 octombrie 2013.

Pe contul de Twitter al RIA Novosti a fost postată o înregistrare video în care se vede că Putin bea dintr-o cană albă din ceramică la dineul de la Osaka.