Franța și-a înregistrat cea mai înaltă temperatură de vineri, pe măsură ce Europa continentală continuă să se lupte cu un val de căldură intens, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mercurul a ajuns la 45,1 grade Celsius (113,2 grade Fahrenheit) chiar înainte de ora 15 ora locală din Villevieille, în sudul Franței, potrivit serviciului național francez meteo Météo-France. Temperatura înregistrată vineri este cu 1 grad mai mare decât recordul anterior din 2003.

Aproximativ 4.000 de școli franceze au fost închise vineri, iar programul parcurilor și piscinelor publice au fost prelungite.

Autoritățile franceze au întreprins o serie de măsuri radicale în această săptămână pentru a preveni repetarea consecințelor tragice ale valului de căldură din 2003, care s-a soldat cu peste 14.000 de morți. La sfârșitul săptămânii trecute, Parisul a activat planul de urgență pentru căldură, care a fost construit în urma valului de căldură din 2003.

Oamenii de știință au avertizat că valurile de căldură, cum ar fi aceasta, devin din ce în ce mai frecvente. Météo-France a anunțat că frecvența acestor evenimente este de așteptat să se dubleze până în 2050.