Podul Morandi din Genevoa a fost demolat vineri, la aproape un an după ce o porțiune a acestuia s-a prăbușit, iar 43 de oameni și-au pierdut viața. Operațiunea de detonare a viaductului a durat opt secunde, scrie BBC. Mii de persoane au fost evacuate înainte ca pirotehniștii să monteze explozibilul necesar detonării celor două secțiuni rămase din viaduct.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile au decis să închidă toate șoselele care se află la mai puțin de 300 de metri de pod, iar mai multe cisterne cu apă au fost folosite pentru a evita ridicarea prafului ca urmare a detonării.

Operațiunea de detonare a podului a durat opt secunde, potrivit autorităților locale. Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini și vicepremierul Luigi Di Maio au asistat la demolarea podului. Elementele viaductului care treceau peste șosele, linii de cale ferată și locuințe fuseseră dezmembrate la începutul acestui an.

Podul Morandi, parte a autostrăzii A10, avea o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene. Acesta a fost construit în anii 1960 și reabilitat în 2016. În august 2018, o porțiune de 200 de metri a viaductului s-a prăbușit, iar 43 de oameni, printre care și doi români, și-au pierdut viața.