O femeie din Alabama care a fost împușcată în stomac în timp ce era însărcinată, a fost acuzată de omor prin imprudență din cauza faptului că fătul a murit, în timp ce atacatorul a scăpat de acuzații, scrie Guardian.

Marshae JonesFoto: Captura YouTube

Marshae Jones era însărcinată în luna a 5-a când a fost împușcată de o altă femeie, în decembrie, în Pleasant Grove, lângă Birmingham. Ea a fost pusă sub acuzație miercuri, de un tribunal din Jefferson și urmează să fie reținută la penitenciarul din aceeași regiune, având posibilitatea de a fi eliberată pe o cauțiune în valoare de 50.000 de dolari.

BBC relatează la rândul său cazul: Marshae Jones ar fi stârnit disputa cu Ebony Jemison, femeia care a împușcat-o. Jemison a fost pe punctul să fie pusă sub acuzare, lucru care nu s-a întâmplat însă. Ulterior, poliția a spus că, din moment ce Marshae Jones a fost cea care a stârnit cearta și ar fi pus în pericol viața copilului, ea ar trebui pusă sub acuzare. Poliția a susținut și faptul că cealaltă femeie ar fi fost forțată să se apere în fața lui Jones.

Cazul a alarmat grupurile care susțin dreptul la avort al femeilor, care susțin că acest caz este o dovadă șocantă a faptului că legile restrictive ale statului legate de avort sunt folosite împotriva femeilor.

"Ancheta a arătat că singura victimă reală a fost copilul nenăscut", a spus locotenentul Danny Reid, din partea poliției din Pleasant Grove. "Mama copilului a fost cea care a inițiat și a continuat disputa, care a rezultat în moartea propriului copil." Alabama este unul dintre cele 38 de state care recunosc legal fetusul ca potențială victimă.

“Marshae Jones a fost acuzată de omor prin imprudență pentru pierderea unei sarcini, după ce a fost împușcată în abdomen de 5 ori. Atacatorul ei e liber", a scris grupul Yellowhammer Fund pe Twitter. "Ne vom asigura că Marshae iese din închisoare și o vom asista legal."