Candidatul democrat favorit pentru poziția de la Casa Albă, Joe Biden, a fost puternic atacat în timpul dezbaterii televizate de joi, din cauza istoricului său legat de problema rasismului, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatorul Kamala Harris l-a criticat pentru colaborările pe care acesta le-a avut în trecut cu senatori intoleranți și pentru faptul că s-a opus la un moment dat unei politici de promovare a diversității în școli. Biden a afirmat că Harris i-a interpretat greșit poziția, insistând că motivul pentru care a intrat în politică este legat de apărarea drepturilor civile.

Harris a adus în discuție colaborările lui Biden cu alți democrați care susțineau segregarea raselor, care au avut loc acum câteva decade.

"Nu cred că ești rasist și sunt de acord cu tine când spui că este important să găsim un teren comun. Dar m-a rănit foarte tare să te aud vorbind despre reputațiile unor senatori americani care și-au construit cariera se baza segregării rasiale din această țară", a spus Harris.

Ea l-a tras la răspundere și pentru rolul său politic din anii '70 în mișcarea care s-a opus trimiterii copiilor albi în școlile din cartierele persoanelor de culoare, și invers.