Președintele rus Vladimir Putin a declarat că întâlnirea cu prim-ministrul britanic Theresa May în cadrul summitului G20 ar putea fi un prim pas în repararea relațiilor dintre Marea Britanie și Rusia, în urma disputei privind otrăvirea agentului rus Serghei Skripal, relatează Mediafax care citeaza Euronews.

Serghei si Iulia SkripalFoto: Captura BBC

Vladimir Putin a transmis că incidentul a fost o problemă între agențiile de informații și nu ar trebui să ducă la deteriorarea relațiilor diplomatice și a intereselor economice dintre Marea Britanie și Rusia.

Președintele rus consideră că Theresa May ar putea fi deschisă la reabilitarea relației cu Administrația de la Moscova, având în vedere faptul că urmează să se retragă în curând din funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

„Toată situația aceasta cu spioni și agenți secreți nu merită deteriorarea relațiilor. Această poveste cu spioni, cum o numim noi, nu merită nici măcar o copeică (subdiviziune a rublei, n.red.)”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu pentru publicația Financial Times.

Bianca Pavaluca, bianca.pavaluca@mediafax.ro