Fiecare inimă este diferită. La fel ca irisul sau ca amprenta, semnătura cardiacă poate fi folosită ca modalitate de a ne diferenția. Crucial, acest lucru poate fi făcut de la distanță cu prototipul Jetson care poate detecta semnătura cardiacă de la 200 de metri distanță, chiar și prin haine, relatează Technology Review.

Foto:

Noul dispozitiv, dezvoltat de Pentagon după ce Forțele Speciale americane l-au cerut, poate identifica oamenii fără să le vadă chipul: în schimb poate detecta semnătura cardiacă cu un laser infraroșu.

Senzorul infraroșu este adesea folosit pentru a înregistra pulsul pacientului. Acesta lucrează prin detectarea schimbărilor în reflecția luminii infraroșii produse de fluxul sanguin. Prin contrast, noul dispozitiv, numit Jetson, folosește o tehnică cunoscută ca vibrometru laser pentru a detecta mișcarea de suprafață produsă de inimă.

Acest lucru funcționează doar prin haine mai subțiri.

Alte tehnici biometrice includ analiza mersului. Metoda se presupune a fi folosită pentru a identifica teroriștii notorii ai Isis înainte de de un atac cu drone. Dar mersul, ca fețele, nu pot fi neapărat distinctive, pe când semnătura cardiacă este unică.