Președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că Guvernul său a dejucat un atac împotriva lui și a altor oficiali de rang înalt, scrie Mediafax, citând site-ul agenției Dpa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul de Informații, Jorge Rodriguez, a declarat că foști soldați și polițiști au complotat pentru a îl asasina pe Maduro, pe soția acestuia și pe președintele Adunării Naţionale, Diosdado Cabello.

Rodriguez a mai adăugat că cei care au pus la cale complotul plănuiau să îl elibereze pe fostul general Raul Isaias Baduel din închisoare și să îl pună pe el președinte. Acesta consideră că Guvernele din Columbia și Chile sunt responsabile pentru presupusa lovitură de stat. Maduro a discutat despre o "minoritate care pune la cale violență și război".

Miercuri, Guaido a acuzat Guvernul lui Maduro că a încercat să îi rețină o parte din echipă. Un grup de persoane înarmate care purtau haine civile au amenințat că vor aresta membri din echipa lui Guaido și că îi vor transporta în centre militare ale serviciilor secrete, susține Guaido.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denunţând fraude electorale.