Mark Zuckerberg a declarat că Facebook nu poate gestiona de una singură problema dezinformării din timpul campaniilor electorale, scrie The Guardian.

Logo-ul FacebookFoto: HotNews.ro

Directorul executiv al companiei a avut un discurs public miercuri, în timpul festivalului Aspen Ideas. El a spus că, deși compania se concentrează pe chestiunile legate de securitate și interferență, înainte de alegerile din 2020, acestea sunt probleme greu de soluționat.

"Nu cred că vrem ca în societatea noastră companiile private să aibă ultimul cuvânt în aceste chestiuni", a adăugat acesta.

Facebook încearcă să răspundă îngrijorărilor legate de posibilitatea dezinformării pe platforma de socializare, înainte ca votanții să se îndrepte spre urne. Compania riscă o amendă de 5 miliarde de dolari de la Comisia Federală pentru Comerț (FTC), care a pornit o investigație ca răspuns la scandalul Cambridge Analytica.

Zuckerberg a spus că încurajează guvernele să impună reglementări pentru protejarea sferei private și pentru prevenirea intervențiilor străine în cadrul alegerilor.

"Am fi într-o situație mai bună dacă am avea un proces democratic robust care să ofere reguli legate de cum vrem să arbitrăm lucurile astfel încât să protejăm valorile la care ținem, însă în absența reglementărilor, va trebui să facem tot posibilul pentru a construi sisteme sofisticate pentru soluționarea problemelor", a afirmat acesta.