Autoritățile americane au descoperit o posibilă nouă problemă legată de modelul Boeing 737 Max, din cauza căreia testele de zbor ar putea fi amânate, scrie BBC News.

Administrația Federală de Aviație a Statelor Unite (FFA) a anunțat că a identificat un "potențial risc" în timpul testelor din simulator, dar nu a oferit mai multe detalii legate de această chestiune.

Modelul cel mai bine vândut al companiei Boeing a fost reținut la sol în martie, după ce a fost implicat în două prăbușiri. Compania lucrează la îmbunătățirea sistemului de împiedicare a pierderii portanței aeronavei, elementul central al anchetelor deschise după cele două accidente.

Într-un mesaj pe Twitter, FAA a anunțat: "În ceea ce privește chestiunile recente, FAA are scopul de a descoperi și de a atrage atenția asupra potențialelor riscuri. FAA a găsit recent un astfel de risc pe care Boeing trebuie să îl reducă."

Luna trecută FAA a indicat că aprobările schimbărilor pe care Boeing le-a adus modelului 737 Max ar putea veni la sfârșitul lunii iunie. Acest lucru ar fi permis testelor de zbor să aibă loc la începutul lunii iulie. Companiile aeriene au sperat că 737 Max ar putea fi folosit din nou în timpul verii, însă acest lucru nu va fi posibil.

Reuters a raportat prima dată informațiile legate de noua problemă, iar potrivit agenției de presă, în timpul simulărilor conduse de FAA, sistemul de stabilizare a avionului a acționat mai greu decât ar fi trebuit, în momentul în care a fost activat.

Boeing a declarat: "lucrăm împreună cu FAA pentru a readuce modelul Max, în siguranță".