Administrația de la Washington a făcut tot posibilul pentru a împiedica escaladarea conflictului cu Administrația de la Teheran, a declarat miercuri secretarul american de Stat Mike Pompeo, relatează Mediafax citând Reuters.

Mike PompeoFoto: Flickr

„Dacă va exista un conflict, dacă va exista un război, va fi pentru că Iranul a luat această decizie. Sper că nu o vor face”, a declarat Mike Pompeo.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că nu va mobiliza efective terestre în cazul unui conflict militar cu Iranul şi a oferit asigurări că o eventuală operaţiune antiiraniană "nu va dura foarte mult".

Donald Trump a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a condamnat marţi noile sancţiuni impuse de Administraţia Donald Trump, catalogându-le drept "revoltătoare şi idioate".

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluţiei din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.