Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că în cadrul vizitei sale în Asia, prilejuite de summit-ul G20, nu se va întâlni cu omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, potrivit Mediafax care citează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Voi avea întâlniri cu foarte mulți oameni, dar nu cu el”, le-a declarat Trump reporterilor acreditați la Casa Albă. „Dar s-ar putea să vorbesc cu el printr-o altă metodă”, a adăugat președintele american.

Trump și Kim au comunicat prin intermediul mai multor scrisori și s-au întâlnit în cadrul a două summit-uri, la Singapore și Hanoi, dar discuțiile dintre cei doi lideri cu privire la programul nuclear nord-coreean nu au avut rezultate.

Declarația lui Trump vine după ce, tot miercuri, președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat că Statele Unite și Coreea de Nord discută despre posibilitatea organizării unui al treilea summit.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo a declarat recent că Statele Unite sunt pregătite să reia negocierile cu Coreea de Nord „la un moment dat”, dacă aceasta din urmă va da semne că doreşte să discute despre denuclearizare.