Senatul american a aprobat, miercuri, un proiect de lege prin care vor fi acordate 4.6 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe cei care stau la frontieră, în încercarea de a stopa migrația ilegală de-a lungul graniței cu Mexicul, scrie Reuters.

SUA granita cu MexicFoto: Wikipedia

Legislația va trebui completată cu un proiect de lege separat privind modul de acordare a ajutoarele la frontieră aprobat de Camera Reprezentanților înainte de a fi trimis la președintele Donald Trump pentru a fi promulgată.

Casa Albă a declarat că Trump va vota versiunea care va include atât restricții pentru agențiile americane de imigrare și care nu include fonduri suplimentare pentru angajații Departamentului de Apărare, Imigrare și Executare Vamală.

O fotografie cu un tată înecat alături de fiica lui, cu fața în jos în apa noroioasă de la malul fluviului Rio Grande, în timp ce capul micuței se află în interiorul tricoului părintelui și cu brațul prins în jurul gâtului acestuia dezvăluie disperarea celor care se zbat cu orice preț să emigreze din Mexic în Statele Unite, relatează New York Times.

Dincolo de dezbaterile cu privire la politicile privind granița dintre SUA și Mexic, imaginea, imortalizată de jurnalista Julia Le Duc, care îi surprinde pe Óscar Alberto Martínez Ramírez și pe fiica lui de 23 de luni, Valeria, în brațele morții dezvăluie consecințele tragice ale suferinței din spatele stastisticilor legate de migranți.

Imaginea, care a fost intens distribuită, pe rețelele de socializare aduc aminte de fotografia băiețelului sirian mort în nisip la malul orașului Bodrum din Turcia, în 2015.

Președintele Donald Trump și-a exprimat miercuri groaza după publicarea unei fotografii cu un tată înecat alături de fiica lui de 23 de luni, după ce a încercat să traverseze Rio Grande, fluviul care separă Mexicul de Statele Unite, relatează AFP.

„Mă îngrozește”, a spus el legat de noua dramă a imigrației, dând vina pe opoziția democrată care vrea, potrivit lui, să ”deschidă granițele și asta înseamnă oameni care se îneacă”.