Rusia retrage miercuri ”tehnicienii” militari din Venezuela din Venezuela și îi repatriază la Moscova, a informat Ambasada Rusă la Caracas, relatează AFP.

Proteste in VenezuelaFoto: Captura Al Jazeera

”Avionul II-62 care îi transportă pe tehnicienii ruși care au fost în Venezuela în ultimele luni (...) părăsește Caracas pentru Moscova pe 26 iunie”, a scris Ambasada pe contul său de Facebook.

Donald Trump a scris pe 3 iunie pe Twitter că Rusia a spus Statelor Unite că și-a retras aproape toți oamenii din Venezuela.

”Rusia ne-a informat că și-a retras majoritatea oamenilor din Venezuela”, a scris luni Trump, pe Twitter, în timp ce se află într-o vizită de trei zile în Marea Britanie.

Ulterior, Kremlinul a contrazis declarația președintelui Donald Trump potrivit căreia Rusia l-ar fi informat că și-a fi retras majoritatea oamenilor din Venezuela, subliniind că nu l-a informat oficial pe liderul de la Casa Albă despre activitatea personalului militar în Caracas. Totodată, Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că Rusia va continua să asigure ajutor militar în Venezuela.