Stephan Ernst, un extremist de dreapta în vârstă de 45 de ani, a recunoscut că l-a omorât pe politicianul german Walter Lübcke, care a fost găsit mort în fața casei sale pe 2 iunie, după ce a fost împușcat în cap, relatează The Guardian. Ernst, care era deja suspect în dosar, a declarat că motivul crimei a fost poziția pro-imigrație a lui Lübcke, a anunțat ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

Walter LübckeFoto: Captura YouTube

Seehofer a anunțat că autoritățile caută în continuare eventuali complici ai acestuia. Ernst a recunoscut că l-a ucis pe politician din cauză că acesta susținea primirea de refugiați în Germania, relatează Mediafax.

Anchetatorii suspectează că Ernst ar fi avut legături cu partidul de extremă dreapta NPD, dar și cu gruparea neonazistă Combat 18, ai cărei membri sunt cunoscuți pentru promovarea violenței și a ideologiei de extremă dreapta, dar și pentru publicarea de ghiduri privind producerea de bombe.

Ernst a mai fost condamnat la închisoare după ce a încercat să arunce în aer, cu ajutorul unei bombe artizanale, un centru pentru refugiați.

Walter Lübcke, fost președinte al Consiliului Regional din Kassel, a fost găsit împușcat în casa sa la începutul lunii iunie.

Citește și: