Viitorul prim-ministru al Marii Britanii trebuie să fie o persoană „de încredere”, pentru a evita declanșarea de alegeri generale și a opririi procesului de Brexit, a declarat Jeremy Hunt, candidat pentru funcția de premier al Marii Britanii, citat de BBC.

Jeremy HuntFoto: Flickr/ Ted Eytan

Jeremy Hunt, care ocupă funcția de ministru de Externe al Marii Britanii, a transmis că abilitatea de negociere a procesului Brexit „depinde de personalitatea prim-ministrului”.

„Consider că sunt capabil să livrez acest acord”, a declarat Jeremy Hunt.

De asemenea, candidatul pentru funcția de lider al Partidului Conservator și de prim-ministru al Marii Britanii a declarat că ar părăsi Uniunea Europeană fără un acord, dacă nu există șansa încheierii unui acord mai bun.

„Întrebarea este în cine avem încredere să meargă la Bruxelles în calitate de prim-ministru și să se întoarcă cu un acord?”, a declarat Hunt.

„Dacă alegeți o persoană care nu este de încredere, nu vor exista negocieri, nu va exista un acord și cel mai probabil vor fi organizate alegeri generale- ceea ce va însemna stoparea Brexit”, a adăugat ministrul de Externe.

Partidul Conservator din Marea Britanie a anunțat marți că rezultatul votului privind noul premier al țării va fi făcut public pe 23 iulie.

Boris Johnson și Jeremy Hunt sunt singurii candidați rămași în cursa pentru ocuparea funcțiilor de președinte al Partidului Conservator și de premier al Marii Britanii, după ce Michael Grove a fost eliminat în urma votului de săptămâna trecută al parlamentarilor conservatori, potrivit Mediafax.