Olanda s-a confruntat cu cea mai mare pană a sistemului de telecomunicații din istoria recentă a statului, iar numerele pentru urgențe au fost blocate în toată țara, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întreruperea a durat patru ore și a pornit de la compania națioanlă Royal KPN, afectând apoi și ceilalți furnizori conectați la rețeaua acesteia. KPN a declarat că motivul nu este încă clar, dar că nu pare să fie vorba de acțiunea unui agent cibernetic.

"Nu avem motive să credem că a fost un sabotaj și monitorizăm sistemele noastre 24/7", a spus o purtătoare de cuvânt agenției Reuters. Liniile telefonice și telefoanele mobile din rețeaua KPN au fost de asemenea afectate.

Directorul board-ului KPN, Joost Farwerck, a afirmat că rețeaua fusese asigurată pentru a preveni orice incident de acest gen, însă măsurile de siguranță au fost ineficiente.

În timpul incidentului, echipaje de poliție suplimentare au fost trimise în patrulă, în toată țara, iar oamenii au fost sfătuiți să meargă direct la spital, la sediul pompierilor sau la secția de poliție apropiată în caz de urgență.