Președintele american Donald Trump a declarat luni că i-a trimis liderului nord-coreean Kim Jong-Un o scrisoare „foarte prietenoasă”, ca răspuns la urările primite de la acesta cu ocazia zilei de naștere, în urmă cu o săptămână, conform Mediafax care citează Reuters.

Trump si Kim Jong Un, la HanoiFoto: Captura YouTube

Schimbul de scrisori dintre cei doi lideri vine în contextul în care relația dintre Statele Unite și Coreea de Nord este tensionată și viitorul programului nuclear al Coreei de Nord este incert.

Donald Trump a anunțat că scrisoarea primită de la Kim Jong-Un conținea urări pentru ziua de naștere și a transmis că viitorul Coreei de Nord va fi „fenomenal”.

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a transmis că „cei doi lideri au continuat să comunice”.

Președintele american Donald Trump va efectua sâmbătă o vizită oficială în Coreea de Sud, pentru a discuta despre modalități de reluare a discuțiilor privind programul nuclear nord-coreean.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat duminică că SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord "la un moment dat", dacă aceasta va da semne că doreşte să discute despre denuclearizare.