Un om căruia i s-a făcut rău la locul de muncă a fost găsit mort într-o pădure din Polonia. Angajatoarea sa a preferat să lase bărbatul în pădure în loc să cheme o ambulanță din cauza faptului că bărbatul lucra ilegal și nici ceilați muncitori nu ar fi avut actele în ordine, scrie The Independent.

PădureFoto: Flickr

Trupul lui Vasyl Chorny, un muncitor ucrainean în vârstă de 36 de ani, a fost descoperit în vestul Poloniei de un pădurar pe data de 13 iunie, dar incidentul a fost raportat abia săptămâna aceasta de ziarul polonez „Gazeta Wyborcza”.

În ziar se relatează povestea ucraineanului care lucra ilegal într-un atelier de tâmplărie, unde făcea sicrie. În gazeta scrie de asemenea că motivul pentru care șefa sa, identificată doar sub numele de Grazyna F din cauza clauzelor privind confidențialitatea, nu a chemat ambulanța și a ales să îl abandoneze în pădure: lucrul ilegal.

Se pare că bărbatului i s-a făcut subit rău și a intrat în convulsii înainte de a leșina în atelierul de dulgherie din orașul polonez Jastrzebsko Stare.

Femeia a fost arestată săptămâna trecută și a fost acuzată de moartea lui Chorny. Ea poate primi până la cinci ani de închisoare dacă va fi condamnată.

Cazul scoate la iveală vulnerabilitatea multor ucraineni care lucrează în Polonia, unde o economie în plină expansiune a atras muncitorii din Europa de Est care trăiesc în dificultate. Aproximativ 1,2 milioane de ucraineni sunt înregistrați că lucrează oficial în Polonia, dar experții în migrație cred că sute de mii de oameni ar putea lucra acolo ilegal.