Poliția a început o serie de investigații la Universitatea din Michigan după ce a fost găsit un ștreang într-unul dintre birourile angajaților spitalului universitar, potrivit CNN.

streangFoto: YouTube

Conducerea Universității a început imediat să ancheteze cazul, existând posibilitatea ca la mijloc să fie vorba despre un act de discriminare sau intimidare, a declarat dr. Marschall S. Runge, decanul Facultății de Medicină a Universității din Michigan. "Acest act de instigare la ură încalcă toate valorile la care ținem iar noi nu vom tolera așa ceva", a declarat Runge, numind ștreangul un "simbol al urii și discriminării".

Heather Young, purtătorul de cuvânt al poliției, a declarat că biroul este "un spațiu comun, împărțit de mai mulți angajați" și este dificil să răspundă la întrebări legate de rasa sau etnia angajaților care lucrează acolo.

Anchetatorii vor folosi înregistrările de pe camerele de supraveghere pentru a determina clar împrejurările. "Avem mii de camere de luat vederi în toate încăperile universității și vom face apel la toate sursele de informare pe care le avem la dispoziție", a spus Young.

FBI-ul a luat cunoștință de incident, a transmis Timothy R. Slater, agentul special responsabil cu biroul din Detroit. "Dacă, în cursul investigației locale, informațiile scot la lumină eventuale încălcări ale drepturilor civile federale, FBI este pregătit să investigheze", a spus Slater.