Știrile cu privire la cearta dintre Boris Johnson și prietena saau născut dezbateri duminică cu privire la cât de mult ar dăuna campaniei sale în vederea obținerii funcției de premier și dacă ar fi potrivit pentru job, relatează Reuters.

Foto:

Sondajele de opinie ale ziarului The Mail on Sunday realizate înainte și după știrile despre scandal arată că avantajul lui Johnson față de rivalul său, Jeremy Hunt, ministrul de Externe, s-a evaporat.

Johnson a refuzat să răspundă întrebărilor legate de incident, în timp ce se afla la un eveniment în Birmingham, sâmbătă seara, spunând că audiența vrea să audă mai mult despre planurile sale pentru Marea Britanie la trei ani după ce țara a votat pentru Brexit.

Astfel, într-un un sondaj de opinie al ziarului The Mail on Sunday, realizat joi, Johnson era văzut drept cel mai bun premier de către 36% dintre alegători, în timp ce Jeremy Hunt era creditat cu 28% din voturi.

Johnson a pierdut teren la un nou sondaj de sâmbătă, când Johnson era creditat cu 29% din voturi, iar Hunt cu 32%.

Printre conservatori, potrivit unui sondaj condus de Survation, încrederea în Johnson a scăzut de la 55% la 45%, în timp ce încrederea în Hunt a crescut de la 28% la 34%.

Reamintim că poliția a fost chemată acasă la Boris Johnson și la partenera sa, Carrie Symonds, la primele ore ale zilei de vineri, după ce vecinii au auzit țipete, lovituri.

Cearta a putut fi auzită din afara proprietății în care potențialul viitor premier locuiește cu Symonds, astfel încât, potrivit The Guardian, aceasta din urmă ar fi strigat ”Ieși afară” și ”Pleacă din apartamentul meu”.