Femeile din America vor avea în curând un nou medicament destinat să stimuleze apetitul sexual scăzut: o injecție pe care o pot face în coapsă sau în abdomen pentru a le crește interesul sexual în câteva ore, relatează AP News.

medicamenteFoto: YouTube

Medicamentul, aprobat vineri de Administrația Alimentelor și Medicamentelor, este al doilea aprobat pentru a crește apetitul sexual al femeilor, o piață pe care producătorii de medicamente au tot încercat să cultive de la succesul Viagrei pentru bărbați la sfârșitul anilor '90.

Celălalt medicament este o pastilă de uz zilnic.

Acest nou medicament ”poate fi folosit doar când ai nevoie de el”, a spus dr. Julia Johnson, specialist pe reproducere de la UMass Memorial Medical Center care nu a fost implicată în dezvoltarea acestuia.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor a aprobat noul medicament, Vyleesi, pentru femeile din premenopauză care se confruntă cu o lipsă a interesului pentru sex, care cauzează stres. Cel mai comun efect advers al medicamentului pe care compania l-a găsit este greața. Aprobarea s-a axat pe răspunsurile femeilor în cadrul unui chestionar.