Cancelarul german Angela Merkel a atras atenţia ţărilor să nu se izoleze de comunitatea internaţională, afirmând că ”neîncrederea a devenit politică guvernamentală„ în unele locuri. Ea a făcut apel și la nevoia comunității internaționale de a identifica o soluție politică cu privire la Iran, după ce președintele american Donald Trump a spus că a renunţat în ultimul moment la un atac militar împotriva Teheranului.

Angela MerkelFoto: Captura presidency.ro

Merkel a precizat că acest subiect va fi discutat la reuniunea de săptămâna viitoare din Japonia a liderilor din G20, grupul celor mai puternice economii ale lumii, cel puţin la nivel bilateral. "Trebuie să fie o soluţie politică (în legătură cu Iranul - n.r.) şi asupra acestui lucru vom lucra", a adăugat şefa guvernului german.

Într-un discurs susţinut sâmbătă, la adunarea anuală a bisericilor protestante, care are loc la Dortmund, Merkel a vorbit despre neîncrederea transformată în politică de stat, în unele locuri.

"În unele locuri, neîncrederea pare să fi fost declarată politică guvernamentală", a spus Merkel, potrivit DPA, citată de Agerpres.

"Fără o fundaţie bazată pe încredere, politicile internaţionale nu pot avea succes", a mai afirmat ea. Comentariile sale au fost primite de audienţă cu aplauze în picioare.