Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a afirmat, vineri, că Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet i-a dat asigurări că pledează pentru ''eliberarea prizonierilor politici'', după o întâlnire avută în cadrul unei vizite în Venezuela a reprezentantei comunităţii internaţionale, relatează AFP citat de Agerpres.

Michelle BacheletFoto: Wikipedia

''Ea ne-a spus că insistă pe eliberarea prizonierilor politici'', a indicat Juan Guaido, pe care 50 de ţări îl recunosc drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Potrivit ONG-ului pentru apărarea drepturilor omului Foro Penal, în închisorile din Venezuela se află închise 700 de persoane din ''motive politice''. Totuşi, guvernul lui Nicolas Maduro respinge termenul de ''deţinuţi politici''.

Michelle Bachelet, care urma să se întâlnească vineri cu Maduro, după care va face o declaraţie publică înainte de a părăsi Venezuela, s-a întâlnit joi cu membri ai guvernului de la Caracas, dar şi cu rude ale deţinuţilor politici.

În afară de criza politică, Venezuela trece prin cea mai gravă criză economică şi socială din istoria sa recentă.

Conform previziunilor Fondului Monetar Internaţional, hiperinflaţia din ţara latino-americană va atinge 10.000.000% în acest an, iar ONU estimează că 7 milioane de persoane, ceea ce înseamnă un sfert din populaţie, au nevoie de un ajutor umanitar de urgenţă.