Un incendiu de mare amploare a izbucnit vineri dimineață la o rafinărie din Philadelphia, provocând o mare minge de foc pe cer și închiderea drumurilor din apropiere, potrivit televiziunilor și autorităților locale, relatează AFP.

incendiu rafinarieFoto: Captura YouTube

Imaginile difuzate de către televiziunea locală NBC10 Philadelphia arată nori de fum ieșind din această rafinărie, Philadelphia Energy Solutions (PES), localizată în sudul Philadelphiei.

Focul a pornit în jurul orei 4.00 dimineața (ora locală), după care au avut loc mai multe explozii. Incendiul este vizibil la kilometri distanță.

Potrivit Reuters, nu sunt informații imediate cu privire la eventuale persoane rănite în cadrul incendiului de la rafinărie, unde, potrivit NBC, sunt angajați aproximativ 1.000 de oameni.

Într-un mesaj pe Twitter, biroul local pentru gestionarea situațiilor de urgență a făcut apel la cetățeni și la oamenii de afaceri situați în estul locului unde are incendiul să stea în case sau birouri până la noi informații.

Rafinăria PES, care a fost creată acum 150 de ani, este cea mai mare de pe coasta de est a Statelor Unite și produce 335.000 de barili pe zi.