O femeie de 80 de ani a fost rănită grav, după ce a fost lovită cu motocicleta de un polițist din convoiul care îi însoțea pe prințul William, duce de Cambridge, și pe soția acestuia, Kate, de la Windsor la Londra, scrie Reuters.

Printul William, sotia sa, Kate, si cel de-al treilea copil al lorFoto: Captura YouTube

Femeia, Irene Mayor, este în stare gravă, dar stabilă, potrivit Poliției, care a anunțat că a deschis o anchetă.

Martorii, citați de publicația The Sun, spun că polițistul se afla pe contrasens și încerca să elibereze drumul pentru ducii de Cambridge în momentul în care s-a produs accidentul.

Cuplul regal s-a declarat "profund îngrijorat și întristat" din cauza accidentului, a afirmat un purtător de cuvânt. Un reprezentant al acestora a vizitat-o pe femeie la spital și i-a dus flori. Ducii de Cambridge au transmis, prin purtătorul de cuvânt, că vor rămâne în legătură cu victima și cu familia acesteia, până când se va recupera.

În ianuarie, prințul consort Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu două victime, în apropierea domeniului regal Sandringham, în Norfolk. Maşina ducelui s-a ciocnit cu un autoturism Kia, condus de o femeie în vârstă de 28 de ani. Şoferiţa a suferit mai multe tăieturi, iar pasagera din dreapta, în vârstă de 45 de ani, şi-a rupt încheietura mâinii. În Kia se afla şi un bebeluș de 9 luni, care a scăpat nevătămat. La două zile după accident, prinţul consort Philip a fost văzut conducând un nou Land Rover, fără a avea centura de siguranță. La puțin timp după accident, prințul Philip, în vârstă de 98 de ani, a renunțat voluntar la permisul de conducere.