Cancelarul german Angela Merkel a declarat că ia în serios acuzațiile Statelor Unite asupra Iranului, privind responsabilitatea pentru atacurile care au vizat petroliere în Golful Oman, însă a făcut apel la găsirea unei soluții pașnice, scrie Mediafax, citând site-ul agenției Dpa.

Angela MerkelFoto: Captura presidency.ro

"Considerăm aceste afirmații ca fiind foarte serioase", a declarat aceasta. Merkel a adăugat că, cu toate acestea, negocierile sunt importante și consideră vizita oficială a ministrului german de Externe în Iran ca fiind un pas în direcția corectă.

Statele Unite au informat că vor trimite 1.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, ca răspuns la incidentul din Golful Oman, când două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate.

În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi.