Președintele american Donald Trump și-a început oficial campania electorală pentru un nou mandat la Casa Albă, încurajând suporterii să "păstreze aceeași echipă" pentru încă 4 ani, scrie BBC News.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Președintele republican a vorbit în fața a mii de suporteri, în timpul unei adunări din Florida, statul pe care l-a numit "a doua sa casă". Trump a folosit această ocazie pentru a critica democrații, acuzându-i că încearcă să "destrame țara". Primele sondaje îl plasează pe Trump în spatele altor candidați democrați.

"Vom păstra America grozavă din nou", a spus președintele marți seară la adunarea din Orlando.

"În noaptea asta stau în fața voastră și vă anunț că încep oficial campania pentru un al doilea mandat ca președinte al Statelor Unite ale Americii."

"Împreună am înfruntat o construcție politică distrusă și am refăcut guvernul prin oameni și pentru oameni", a mai afirmat el amintind de prima sa campanie, pe care a numit-o "o mișcare politică grozavă".

"Cât timp păstrăm aceeași echipă, avem în fața noastră un drum extraordinar. Viitorul nostru nu a arătat niciodată mai luminos."

Trump a vorbit din nou despre promisiunea pe care a făcut-o și în campania din 2016, de a deporta imigranții ilegali din țară, avertizând publicul că democrații doreau protejarea acestora și legalizarea trecerii lor peste granița sudică. Cu o zi înainte, președintele a postat un mesaj pe Twitter anunțând că autoritățile vor începe să deporteze milioane de imigranți ilegali.

Florida este un stat cheie pentru viitoarele alegeri, pe care Trump l-a câștigat la limită în 2016. ​