Informațiile deținute de Ministerul de Interne din Republica Moldova arată că oligarhii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor nu ar fi părăsit țara, a declarat, marți, ministrul de Interne Andrei Năstase, citat de Unimedia. El a precizat că urmează să fie făcute investigații suplimentare, împreună cu autoritățile din Ucraina, pentru a stabili dacă Șor și Plahotniuc au plecat totuși prin regiunea transnistreană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a făcut aceste declarații de la tribuna Parlamentului.

"Potrivit informațiilor pe care le deține MAI, Plahotniuc și Șor nu au părăsit țara. Reprezentanții ministerului urmează să efectueze investigații suplimentare cu colegii din Ucraina și să ne spună dacă llan Șor și Vlad Plahotniuc au plecat prin acel coridor, regiunea transnistreană, acolo unde Republica Moldova nu a reușit să stabilească niște mecanisme exacte și puternice de control. Ulterior, vom veni cu mai multe detalii.

Mai există și altă posibilitate de a părăsi țara. Pe Aeroportul din Chișinău s-a creat un coridor pentru bandiți, prin care au trecut în permanență Plahotniuc și Șor. Au trecut cu bani și bunuri de valoare mare. Fac apel către toate instituțiile statului să trimită de urgență actele judecătorești prin care lui Șor i s-au aplicat interdicții de părăsire a țării”, a declarat Andrei Năstase.

Liderii Partidului Democrat Andrian Candu și Vladimir Plahotniuc, dar și toată facțiunea Partidului ȘOR lipsesc de la ședința Parlamentului de la Chișinău care are loc la această oră.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, declara luni că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au plecat împreună din țară.

Tot luni, Vlad Plahotniuc a transmis un mesaj pe Facebook în care lăsa să se înțeleagă că nu se află în Republica Moldova.