Un supraviețuitor al atacului armat de la liceul din Parkland a anunțat luni că Universitatea Harvard și-a schimbat decizia de a-l admite, din cauza unor comentarii rasiste pe care acesta le-a făcut într-un document Google Doc și prin intermediul unor mesaje telefonice, cu aproape doi ani în urmă, scrie AP News.

HarvardFoto: USER UPLOADED

Într-o serie de mesaje postate pe Twitter, Kyle Kashuv a dezvăluit mai multe scrisori pe care le-a primit de la universitatea din Ivy League. Prima îl anunță că oferta de acceptare pe care băiatul o primise este revizuită în urma publicării comentariilor sale, iar o altă scrisoare îi aduce la cunoștință faptul că decizia de primire a fost revocată.

Incidentul apare în urma apariției online a unor comentarii pe care Kashuv le-a făcut într-un cerc restrâns de prieteni, la vârsta de 16 ani, cu câteva luni înainte de atactul armat din februarie 2018. Capturile foto care au circulat pe rețelele de socializare arată comentarii în care Kashuv utilizează un limbaj rasist și anti-semit.

Kashuv, acum în vârstă de 18 ani, și-a cerut iertare pentru mesaje, susținând că uitase de acestea. Pe 22 mai a declarat pe Twitter că mesajele au fost scrise de "un puști meschin și superficial", nu de persoana cu care se identifică acum. Mai târziu el a declarat că a luat niște decizii proaste, dar că nu este rasist. "Eram niște puști de 16 ani și făceam comentarii idioate, utilizând un limbaj cât mai dur pentru a șoca cât mai tare. Îmi este rușine de acest lucru."

Harvard își rezervă dreptul de a reveni asupra deciziilor de admitere, pentru comportament care pune la îndoială "onestitatea, maturitatea și caracterul moral" al aplicantului. Decanul responsabil de procesul de admitere i-a mulțumit lui Kashuv pentru sinceritatea cu care a abordat situația, însă l-a anunțat că comitetul pentru admiteri a votat contra admiterii sale.