Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la 21 de luni de închisoare după ce a distribuit un videoclip care conținea imagini de la atacurile din luna martie de la două moschei din Christchurch, în urma cărora 51 de oameni au fost uciși, scrie Mediafax, citând France 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Philip Arps, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat la Christchurch la patru zile după ce Brenton Tarrant a atacat cele două moschei, pe 15 martie. Arps a pledat vinovat după ce a fost acuzat că a distribuit materialul. Acesta a distribuit videoclipul necenzurat către aproximativ 30 de persoane și avea în calculator și o versiune modificată a videoclipului, versiune care includea o țintă și o numărătoare a victimelor, similare cu cele din jocurile video.

„Aceasta a fost, efectiv, o infracțiune bazată pe ura sa împotriva comunității musulmane”, a declarat judecătorul Stephen O'Driscoll.

Arps a mai fost condamnat, în 2016, după ce a plasat un cap de porc în curtea moscheii Al Noor, una dintre cele două moschei vizate de atacurile din martie.