Un ofiţer de poliţie a fost înjunghiat şi pistolul său a fost furat duminică într-un oraş din Prefectura Osaka în vestul Japoniei, unde lideri din marile economii ale lumii se vor reuni luna aceasta pentru un summit al G20, informează Kyodo conform Agerpres.

Summitul G20Foto: Captura YouTube

Suspectul, un bărbat, a fugit de la locul atacului, comis în oraşul Suita, şi nu a fost încă prins, au spus autorităţile. Arma era încărcată cu cinci gloanţe când a fost furată.

Ofiţerul în vârstă de 26 de ani, Suzunosuke Kose, a fost găsit într-o cabină de poliţie cu răni grave şi un cuţit înfipt în partea stângă a pieptului. Purta o veste anti-înjunghiere.

Serviciile de urgenţă au fost notificate în legătură cu acest incident la ora 5:40 a.m. locală de un student care se plimba în zonă, potrivit poliţiei.

Kose se pare că a fost atacat după ce doi colegi ofiţeri au părăsit cabina pentru a răspunde la un apel de urgenţă care a raportat o spargere la domiciliu. Apelul fusese dat de la o cabină telefonică cu plată situată la aproximativ 800 de metri de locul atacului.

Suspectul este considerat a avea în jur de 30 de ani şi o înălţime de 1,70-1,80 metri. Pe camera video de supraveghere se vede un bărbat cu pălărie albă şi ochelari care se plimbau în jurul cabinei de poliţie, între orele 4:15 a.m. şi 5:00 a.m.

Incidentul a avut loc în timp ce poliţia prefecturală a intensificat securitatea în oraşul din apropiere de Osaka, unde summitul G-20 va avea loc la 28 şi 29 iunie.

Atacul i-a şocat pe rezidenţii locali şi a determinat unele universităţi din apropiere să anuleze evenimentele din campus.

"Ofiţerii de poliţie aici sunt toţi drăguţi. Sper că suspectul va fi prins înainte ca arma să fie folosită ", a spus o femeie de 49 de ani.

Incidentul din Suita este ultimul dintr-o serie de atacuri similare implicând poliţia din Japonia, scrie Kyodo.

În luna ianuarie, un student înarmat cu un cuţit şi un ciocan a rănit uşor un ofiţer la o secţie de poliţie din Toyama, centrul ţării. Studentul, care a fost arestat la faţa locului, le-a spus anchetatorilor că a încercat să fure o armă, ca să o poată folosi pentru a se sinucide.

În iunie anul trecut, un fost membru al forţelor de autoapărare a înjunghiat mortal un ofiţer de la o poliţie tot în Toyama, i-a furat pistolul şi a împuşcat mortal un gardian la o şcoală din apropiere.