O femeie a fost arestată în Miami Beach, Florida, după ce a fost văzută călcând pe un cuib de broască țestoasă, potrivit surselor oficiale din poliție citate de CNN.

broscute testoaseFoto: USER UPLOADED

Yaqun Lu, o femeie în vârstă de 41 de ani, a fost văzută de mai mulți martori și ofițeri de poliție din Miami Beach călcând și lovind cu o bâtă de lemn un cuib de broaște țestoase. Zona era închisă publicului și îngrădită cu banda galbenă, iar lângă era un semn pe care scria: "Nu deranja cuibul de țestoase de mare", au transmis autoritățile.

Lu, cetățean chinez care se pare că locuiește în Michigan, este acuzată pentru distrugerea cuibului de broască țestoasă. Instanțele judecătorești au afirmat că Lu este reprezentată de un avocat, însă jurnaliștii CNN nu au putut lua legătura cu acesta.

Un număr de specii de broaște țestoase marine sunt protejate atât de Legea privind speciile pe cale de dispariție din 1973, cât și de legile Floridei care stipulează că este ilegal să le atingi sau să le atingi ouăle.

Miami Beach servește drept habitat pentru trei specii de țestoase marine - Loggerhead, Green și Leatherback - între aprilie și începutul lunii noiembrie, potrivit informațiilor oficiale de pe site.