Liderul Partidului Nostru din R. Moldova, Renato Usatîi, fugit de trei ani din țară, a fost arestat la vama Sculeni, unde era așteptat de sute de persoane. Acesta este dus la Procuratura pentru Cauza Speciale, scrie presa de peste Prut.

Renato Usatii, selfie la votFoto: Facebook/ Renato Usatii

Acesta este dus la Procuratura pentru Cauza Speciale, potrivit Unimedia.

„Mă adresez poliției: am venit să mă descurc în dosarele penale și minciunile de care sunt acuzat. De câteva zile, eu cred că în R. Moldova multe lucruri s-au schimbat”, a spus el înainte să treacă granița.

El anunțase că va reveni astăzi în țară, precizând locul și ora, și spunând că vrea să lămurească dosarele penale pe care le are.

Reîntoarcerea mea acasă e evidentă, pentru că acel dezmăț care a fost în țară nu se va mai repeta. Da, regimul a căzut, (...) dar înțeles că dacă mă întorc acasă totul ba fi altfel. Astăzi pe numele meu sunt două mandate de arest. Știu că mă privesc politicienii și procurorii care făceau tot ca să mă distrugă. Vreau să lupt în continuare!”, a spus ieri fostul primar de Bălți, potrivit Agora.md.

„La ora 13:00, polițiștii vor trebui să facă o alegere, pentru că pe numele meu este deschis un mandat de arest. Vin să mă clarific cu dosarele penale care sunt deschise”, a mai adăugat Renato Usatîi

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat anterior că susține Guvernul votat de majoritatea parlamentară formată din ACUM și PSRM.

În octombrie 2016, un tribunal din R. Moldova a emis un mandat de arestare internațional pe numele lui Usaîti, acesta fiind învinuit in dosarul penal privind tentativa de omor a omului de afaceri rus Gherman Gorbuntov.

Usatîi ar fi petrecut ultimii trei ani la Moscova, potrivit informațiilor din presă.