Venerabila Bursă de metale din Londra, London Metal Exchange (LME), a anunțat vineri că a interzis traderilor să bea alcool în timpul serviciului, o practică în vigoare din epoca victoriană, scrie AFP.

Consum de alcoolFoto: MorgueFile.com

LME, care sărbătorește 142 de ani de existență, a oficializat o decizie potrivit căreia "personalul care lucrează în +ring+ nu trebuie să bea alcool înainte de terminarea afacerilor", a precizat un purtător de cuvânt al grupului.

Societatea este ultima bursă europeană care realizează tranzacțiile prin strigăte, în sediul din City în care se află "the ring", unde ordinele sunt plasate dintr-un cerc de canapele roșii.

LME pare decis să pună ordine în practicile sale, într-un mediu financiar dominat încă de bărbați și acuzat de sexism.

Bloomberg reamintește că în aprilie grupul a pus în practică reguli care interzic membrilor săi să organizeze petreceri în localuri precum cluburi de strip-tease sau cazinouri.

Bursa de metale a ales-o în mai ca președinte al Consiliului de administrație pe Gay Huey Evans, prima femeie care ocupă această funcție.

LME, filială a grupului care gestionează Bursa din Hong Kong, este una dintre cele mai importante burse de metale din lume.

Interdicția consumului de alcool vine la câteva luni după dezvăluirile șocante legate de hărțuirile sexuale dintr-o altă mare instituție, piața de asigurări Lloyd's of London, ale cărei origini urcă la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Lloyd's a decis atunci o serie de măsuri pentru a lupta împotriva culturii macho, decizând între altele să închidă pub-ul din emblematicul său sediu din City, pentru a-l înlocui cu o sobră cafenea.