Un jurnalist de investigație a fost ucis în Mexic, devenind a 7-a victimă din presă de anul acesta, în una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști, scrie The Guardian.

PresaFoto: Flickr

Norma Sarabia, o jurnalistă în vârstă de 46 de ani care a fost amenințată cu moartea în timpul investigației sale legate de corupția din sistemul de poliție, a fost împușcată joi noapte, în timp ce se întorcea acasă în orașul Huimanguillo.

Comisia pentru drepturile omului din Mexic a anunțat că Sarabia este cel de-al 149-lea jurnalist mexican ucis, începând cu anul 2000. Mexic este una dintre cele mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști.

Într-un articol publicat de agenția la care lucra Sarabia, un coleg a criticat "indolența și apatia" cu care politicienii tratează uciderea jurnaliștilor mexicani.

"Se pare că celor de la putere nu le pasă de numărul de morți", a scris Luis Antonio Vidal, șeful asociației locale de presă.

Un alt jurnalist mexican fusese răpit la doar 12 ore de la uciderea femeii, însă autoritățile au anunțat joi că acesta a fost eliberat. Marcos Miranda Cogco a fost răpit de un grup de bărbați înarmați miercuri dimineață.

López Obrador a fost lăudat pentru angajamentele luate față de libertatea de exprimare, în timpul ceremoniei sale de inaugurare, din decembrie.

"Trebuie să protejăm jurnaliștii, să îi apărăm și să nu îi ucidem", a spus acesta reporterilor luna trecută. Însă rapoartele arată că 10 jurnaliști au fost deja uciși de când Obrador a preluat funcția.