Cel puțin 61 de persoane au murit și alte 356.000 de persoane au fost evacuate în urma ploilor torențiale și inundațiilor care au afectat sudul și centrul Chinei săptămâna aceasta, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Peste 9.300 de locuințe au fost distruse și 3,7 milioane de hectare au fost afectate în urma inundațiilor. Pierderile economice sunt estimate la 1.93 miliarde de dolari, conform unui comunicat emis joi de Ministerul pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență din China.

Echipele de intervenție au salvat aproximativ 4.300 de persoane din calea inundațiilor, care au afectat mai multe regiuni, începând din regiunea Guangdong (sud-est) până în regiunea Chongqing (sud-vest), pe cursul râului Yangtze.

Pe parcursul verilor, China se confruntă cu perioade secetoase în nord și inundații în sud. Meteorologii au anunțat că regiunile nordice se vor confrunta anul acesta cu perioade mai secetoase decât în general, iar cele sudice sunt predispuse mai mult la riscul de inundații.

Meteorologii au anunțat că ploile din regiunile Jiangxi și Hunan au atins recorduri istorice în ultimele zile.