Armata americană a făcut public un clip video ce ar arăta o navă de patrulare a armatei iraniene ce se aproapie de unul dintre cele două petroliere atacate joi în Golful Oman, imaginile fiind lansate în spațiul public pentru a dovedi că Iranul a fost responsabil de atac, scrie Guardian.

Petrolier atacat cu mineFoto: US Army

Imaginile alb-negru realizate din aer, arată o mică navă militară lângă un petrolier și o persoană ce stă în picioare la prova și îndepărtează un obiect de pe carena navei. Șalupa se îndepărtează, apoi de petrolier.

Oficialii americani spun că este vorba de o navă de patrulare a Gărzilor Revoluționare Iraniene ce s-a apropiat de petrolier după ce acesta a fost atacat, iar obiectul luat este o mină magnetică neexplodată.

Armata americană a făcut publică și o imagine în care se văd pagubele făcute de o mină și un alt obiect, probabil tot o mină, dar neexplodată (vezi foto).

Iranul a respins acuzațiile aduse de Statele Unite privind implicarea sa în atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman, a afirmat joi misiunea iraniană la ONU.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.​