Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi, relatează Mediafax citând Dpa.

Mike PompeoFoto: Flickr / Gage Skidmore

"Aceste atacuri neprovocate prezintă o amenințare clară la adresa păcii internaționale și securității, un asalt asupra libertății navigației și o campanie inacceptabilă a escaladării tensiunilor de către Iran", a declarat Pompeo.

"Iranul ar trebui să răspundă diplomației cu diplomație, nu cu terorism. Statele Unite își vor apăra forțele, interesele și vor ajuta partenerii pentru un comerț global sigur și stabilitate regională", a adăugat acesta.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.