Cabinetul israelian de miniștri se va reuni duminică în Înălțimile Golan pentru a vota denumirea unei colonii după președintele american Donald Trump, a anunțat joi biroul premierului, relatează AFP.

Inaltimile GolanFoto: pexels.com

Pe 25 martie, Donald Trump a recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan.

Israelul a ocupat o mare parte a Înălțimilor Golan, teritoriu sirian, în timpul războiului de Șase Zile din 1967, anexând ulterior regiunea.

ONU nu a recunoscut niciodată această anexare și consideră că Israelul ocupă această parte a Înălțimilor Golan.

”Premierul Benjamin Netanyahu va face ca guvernul să creeze o nouă localitate în Înălțimile Golan cu numele președintelui Trump”, arată un comunicat al premierului israelian.

”Cabinetul se va reuni în Înălțimile Golan duminică pentru a mulțumi președintelui Trump pentru că a recunoscut suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan”, arată comunicatul.

Netanyahu a anunțat în aprilie că o colonie israeliană în Înălțimile Golan va fi numită după Trump. Localitatea va fi numită Ramat Trump (Înălțimile Trump) și va fi construită în partea nordică a teritoriului.

Aproximativ 18.000 de sirieni din comunitatea druză - cei mai mulți refuză cetățenia israeliană - încă trăiesc în partea ocupată a Golanului, unde aproximativ 20.000 de coloniști s-au instalat în 33 de colonii.