Două petroliere au fost lovite în urma unui presupus atac produs în Golful Oman, echipajele navelor fiind evacuate, au anunțat companiile de navigație și surse industriale, la o lună de la un accident similar petrecut în regiune, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un petrolier a fost atacat în Golful Oman joi, aproape de coasta iraniană, dar cei 21 de membri ai echipajului au fost salvați, iar încărcătura de methanol este intactă, a spus armatorul său japonez Kokua Sangyo, relatează AFP.

”Echipajul nostru a efectuat o serie de manevre pentru a încerca să scape de atacuri, dar trei ore mai târziu a fost atacat din nou”, a spus patronul companiei maritime Yutaka Katada.

”Membrii echipajului au estimat că sunt în pericol dacă rămân la nivelul navei și au folosit bărci de salvare pentru a scăpa”, a adăugat el. Aceștia au fost salvați ulterior de o navă din apropiere. Un singur membru al echipajului acestei nave, Kokua Courageous, este ”ușor rănit” în incident.

”Kokua Courageous rămâne în zonă și nu riscă să se scufunde”, potrivit Bernhard Schulte Shipmanagement cu baza la Singapore.

Un alt petrolier a fost atacat, Front Altair, care este proprietatea grupului norvegian Frontilen, trei explozii fiind raportate la bord, au anunțat anterior autoritățile maritime norvegiene, precizând că niciun membru nu a fost rănit.