Grupul de extremă dreapta din Parlamentul European, în prezent denumit "Europa națiunilor și libertăților", devine "Identitate și democrație" și va avea 73 de eurodeputați, printre care membrii Ligii lui Matteo Salvini și ai Adunării Naționale al lui Marine Le Pen, a anunțat miercuri unul dintre membrii săi, citat de AFP.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

"Identitate și Democrație (ID) va fi timp de 5 ani numele grupului nostru în Parlamentul European, în cadrul căruia vor activa cei 22 de deputați (23 după Brexit) francezi" din Adunarea Națională, a scris pe Twitter noul eurodeputat RN Thierry Mariani, ales la finalul lunii mai.

El a precizat că grupul va număra 73 de membri din 9 țări. Sesiunea constitutivă a PE este prevăzută în 2 iulie.

Președinția grupului va fi deținută de italianul Marco Zanni, fost membru al Mișcării 5 Stele care a trecut la ENL la începutul lui 2017, potrivit lui Thierry Mariani.

Cu 73 de membri, grupul parlamentar de extremă dreapta își dublează mărime în raport cu actualul Parlament, unde ENL are 36 de membri din 8 țări.

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, care a venit personal să negocieze la Bruxelles, viza construirea unui "supergrup".

Grupul de extrema dreaptă nu a reușit însă să atragă în rândurile sale cei 29 de parlamentari ai Partidului Brexit al lui Nigel Farage.