Prim-ministrul Franței, Edouard Philippe, a spus miercuri că guvernul va introduce stimulente pentru francezii care rămân în câmpul muncii dincolo de actuala vârstă minimă de pensionare, respectiv 62 de ani, relatează Reuters. De asemenea, premierul a spus că ajutoarele de șomaj pentru persoanele cu venit mai mare vor fi diminuate gradual pentru a încuraja oamenii fără loc de muncă să se întoarcă în câmpul muncii mai repede.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Așa cum a spus președintele, trebuie să muncim mai mult timp”, a spus Philippe parlamentarilor într-un discurs care descrie politicile prioritare viitoare ale guvernului președintelui Emmanuel Macron.

”Vom menține posibilitatea de pensionare la 62 de ani, dar vom stabili o vârstă pivot și stimulente pentru a munci mai mult”, a spus el.

De asemenea, Philippe a confirmat că va reduce taxa pe venit pentru clasa mijlocie, așa cum a anunțat Emmanuel Macron mai devreme anul acesta, și va elimina complet un impozit pe locuință care a fost redus după alegerea lui Macron.

Subliniind prioritățile generale ale politicii sale în doi ani în președinția lui Macron, Philippe a mai spus că firmele care angajează lucrători ar fi stimulate să nu utilizeze contracte pe termen scurt, care sunt comune în Franța.