Alabama a adptat o lege care cere ca unele persoane acuzate de pedofilie să treacă prin intervenția de castrare chimică, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit noii legi, cei găsiți vinovați de agresiune sexuală împotriva unui minor sub 13 ani vor lua substanțe medicamentoase pentru inhibarea impulsurilor sexuale, cu o lună înainte de eliberarea condiționată. Tribunalul va avea responsabilitatea de a decide când poate fi tratamentul întrerupt.

În momentul de față 7 state americane, inclusiv Lousiana și Florida, au legi referitoare la castrarea chimică.

Proiectul de lege a fost semnat de guvernatorul Alabamei, Kay Ivey, luni. Măsura a fost propusă de republicanul Steve Hurst. Acesta a declarat că l-a marcat, în trecut, povestea unui copil agresat sexual dintr-un orfelinat.

Legea a fost criticată de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile din Alabama. Directorul executiv, Randall Marshall, a afirmat: "Nu este clar dacă procedura are de fapt un efect real sau dacă este măcar demonstrat medical [...] Când statul începe să experimenteze pe oameni, cred că se îndepărtează de Constituție."

Castrarea chimică presupune administrarea unor substanțe, injectabil sau pe cale orală, pentru a bloca producția de testosteron și pentru a inhiba apetitul sexual. ​