Alegerea unui nou prim-ministru în Regatul Unit nu ar trebui să schimbe ceea ce este stabilit și bine cunoscut, a arătat luni Comisia Europeană, întrebată despre recentele declarații ale candidatului la postul de prim-ministru Boris Johnson. În acest weekend, dl Johnson, care se află în frunte în cursă printre cei circa zece candidați la succesiunea prim-ministrului britanic, Theresa May, a amenințat că nu va plăti factura Brexit – o sumă evaluată la 40 – 45 de miliarde de euro – dacă UE nu va accepta condiții mai bune pentru țara lui, potrivit La Libre, citat de Rador.

Foto:

“Ceea ce este stabilit a fost negociat de Comisia Europeană și aprobat de statele membre și alegerea unui nou prim-ministru nu ar trebui să schimbe parametrii actuali, care sunt bine cunoscuți”, a răspuns purtătorul de cuvânt șef al Comisiei, Margaritis Schinas, în conferința de presă zilnică.

UE a refuzat ferm până acum să renegocieze acordul de retragere, declarându-se dispusă cel mult să rediscute declarația politică ce schițează contururile relației post-Brexit.