Președintele american Donald Trump a anunțat, marți, că a primit o nouă scrisoare „magnifică” și „foarte călduroasă” din partea liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un moment în care negocierile cu regimul izolat de la Phenian par să fie în impas, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

„Tocmai am primit o scrisoare magnifică de la Kim Jong Un”, a declarat Trump marți, la Casa Albă, adăugând că el continuă să aibă încredere în liderul de la Phenian, în pofida lipsei unor progrese tangibile cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord.

„El şi-a respectat cuvântul față de mine, este foarte important”, a insistat Trump. „Fără teste nucleare, fără teste majore cu rachete (...) Ostaticii se întorc”.

Așa cum face de fiecare dată când menționează acest dosar, Donald Trump a afirmat despre Coreea de Nord că are „un potențial enorm”. „Iar cel care înțelege acest lucru mai bine decât oricine este Kim Jong Un”, a adăugat el.

După Singapore (iunie 2018) și Hanoi (februarie 2019), are în vedere Donald Trump un nou summit cu liderul Coreei de Nord? Miliardarul nu a exclus o astfel de ipoteză, însă nu a evocat niciun calendar, notează AFP.

Președintele american urmează să se deplaseze în Japonia și în Coreea de Sud la finalul lunii iunie.