Procuratura Generală din Republica Moldova s-a autosesizat și a deschis un dosar penal în cazul finanțării formațiunii lui Igor Dodon - Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) - în urma înregistrărilor apărute în presă în care Dodon spunea că a primit din partea Rusiei anumite sume de bani lunar, scrie deschide.md.

Dodon si PlahotniucFoto: Captura video

Deși în comunicatul de presă al procurorilor nu se menționează ce formațiune este vizată, se poate deduce că este vorba despre PSRM, pentru că acest partid a fost obiectul unor imagini video în care Igoro Dodon spune că primea din Federația Rusă câte 700.000 - 800.000 de dolari lunar.

"Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări: Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal. În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor. Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, se precizează în comunicatul Procuraturii.

Televiziunea ce aparține liderului PD, Vladimir Plahotniuc, a publicat sâmbătă imagini filmate cu camera ascunsă de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, despre care se spune că se află în spatele oricărei decizii luate de liderul PD. Înregistrarea video îl surprinde pe președintele Igor Dodon în momentul când cere bani de la liderul PDM Vlad Plahotniuc și mai spune că primește de la ruși câte 700.000 de dolari pe lună.