Președintele moldovean Igor Dodon a declarat că problema transnistreană poate fi rezolvată doar în cadrul Republicii Moldova, iar scenariul federalizării țării este imposibil pentru că ar putea submina coaliția din Parlamentul de la Chișinău, scrie Mediafax, citând informațiile oferite de agenția Tass.

Igor DodonFoto: Captura Privesc.eu

"Este imposibilă federalizarea Moldovei pentru că ar putea submina în mod serios coaliția din Parlament", a declarat Dodon la postul TV-8.

Președintele de la Chișinău a mai afirmat că membrii coaliției, Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, au păreri diferite în ceea ce privește această chestiune. "Chestiunea Transnistriei poate fi rezolvată doar în cadrul Moldovei", a mai afirmat Dodon, adăugând că orice propunere venită din străinătate nu va avea suficient sprijin pentru a fi implementată.

"Dacă Moscova sugerează ceva, Occidentul o va bloca, și vice versa", a explicat președintele de la Chișinău.

Pe data 8 iunie, după negocieri dificile, s-a format un nou Guvern al Repulicii Moldova, atunci când majoritatea parlamentară, ce cuprinde Alianța ACUM și PSRM, formațiunea președintelui suspendat Igor Dodon (prorus), a votat-o pe Maia Sandu în funcția de premier. Curtea Constituțională de la Chișinău a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

Fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcția de președinte interimar și a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie.