Susținătorii LGBT au denunțat un document de 30 de pagini al Congregație pentru Educația Catolică potrivit căruia genul este determinat de caracteristicile biologice și nu de sentimentele personale, catalogând acest document ca fiind dăunător și confuz care încurajează ura de gen și bigotismul, scrie Reuters.

Papa FranciscFoto: Agerpres

Ei spun că teoriile de gen se fundamentează adesea pe nimic mai mult decât un concept confuz de libertate și pe argumente emoționale.

Francis DeBernardo, directorul executiv al New Ways Ministry , care încearcă să medieze comunicarea între catolicii LGBT și Biserică, a numit documentul "o greșită denaturare" a vieții persoanelor LGBT care ar putea încuraja violența împotriva lor. "Dezinformarea pe care o conține documentul va determina familiile să-și respingă copiii și va duce la îndepărtarea persoanelor LGBT de Biserică", a spus el.

DeBernardo a adăugat: ”Oamenii nu au genul ales de natură, așa cum afirmă Vaticanul: ei îl descoperă prin experiențele pe care le trăiesc. Biserica trebuie să respecte și să încurajeze acest proces de descoperire, deoarece este un proces prin care indivizii descoperă calea minunată pe care Dumnezeu a creat-o ".

Deși nu este semnat de Papa Francisc, în text se citează de mai multe ori din discursurile și învățăturile sale și din cele ale papilor anteriori.